close
Stiri vechi

Cutremur de magnitudine 3,5 in regiunea Vrancea

Un cutremur subcrustal cu magnitudinea de 3,5 grade pe scara Richter s-a produs in dupa-amiaza zilei de vineri, 24 ianuarie, in regiunea Vrancea.

Potrivit datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, seismul a avut loc la ora locala 15h11min40sec, iar epicentrul a fost localizat in Muntii Buzaului, zona LOPATARI (45,57 grade latitudine Nordica, 26,54 grade longitudine Estica).

Seismul s-a produs la adancimea de 86 km si a avut magnitudinea de 3,5 grade pe scara Richter. Intensitatea maxima a cutremurului nu a depasit II grade pe scara Mercalli. Seismul nu a fost resimtit la Bucuresti.
Ieri au avut loc 2 cutremure in Vrancea. Primul, de magnitudine 4,7 pe scara Richter, s-a produs la ora locala 8h15min, avand epicentrul in Muntii Buzaului, zona NEHOIU; seismul s-a produs la adancimea de 126 km si a fost resimtit pe arie larga in sudul si estul tarii. Al doilea cutremur, de magnitudine 3,2 grade, a avut loc la ora locala 18h38min, avand epicentrul in Campia Siretului Inferior, zona TECUCI; cutremurul s-a produs la adancimea de 27 km, fiind de tip crustal. 

Sorin

The author Sorin