close
Stiri vechi

Cutremur crustal cu magnitudinea 3,2 in Vrancea, zona TECUCI (judetul Galati)

Un cutremur crustal cu magnitudinea de 3,2 grade pe scara Richter s-a produs in seara zilei de joi, 23 ianuarie, in regiunea Vrancea, avand epicentrul in zona limitrofa a judetelor Vrancea si Galati.

Potrivit datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, seismul a avut loc la ora locala 18h38min43sec, iar epicentrul a fost localizat la 11 km de localitatea TECUCI (45,77 grade latitudine Nordica, 27,45 grade longitudine Estica).

 Seismul s-a produs la adancimea de 27 km si a avut magnitudinea de 3,2 grade pe scara Richter. Miscarea seismica a fost resimtita in zona epicentrala cu intensitatea de II-III grade pe scara Mercalli. Cutremurul a fost resimtit in zona limitrofa a judetelor Vrancea si Galati, dar nu s-au inregistrat pagube materiale.
In aceasta dimineata a mai avut loc un cutremur in Vrancea, la ora locala 8h15min, epicentrul fiind localizat in Muntii Buzaului, zona NEHOIU; cutremurul s-a produs la adancimea de 126 km si a avut magnitudinea de 4,7-4,8 grade pe scara Richter, fiind resimtit pe o arie larga in sudul si estul tarii.

Sorin

The author Sorin