close
Stiri vechi

Cutremur puternic cu magnitudinea de 5,8-6,0 grade in Grecia

Un cutremur relativ puternic, cu magnitudinea ML de 5,9-6,0 grade (magnitudinea mb 5,8), s-a produs in ziua de joi, 4 martie, in partea central-estica a Greciei, regiunea Thessaliei, la mai putin de 36 de ore dupa ce un seism puternic cu magnitudinea moment 6,3 a afectat aceeasi zona.

 

Sursa foto: EMSC

Seismul a avut loc la ora 18h38min UTC (ora locala 20h38min). Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, epicentrul seismului a fost localizat la Nord-Vest de localitatea Larisa.
Cutremurul s-a produs la adancimea de 10 km si a avut magnitudinea ML 5,9-6,0 (potrivit observatoarelor seismologice locale din Grecia), respectiv magnitudinea moment 6,0-6,3 (potrivit datelor publicate de centre seismologice regionale din Europa) si magnitudinea mb 5,8 (EMSC). O replica moderata, cu magnitudine mb de 5,1 grade, s-a inregistrat la ora 19h23min (ora locala 21h23min). Celelalte replici au fost mai slabe.
Activitatea seismica s-a intensificat in regiunea Thessaliei incepand de miercuri, 3 martie, cand un cutremur puternic cu magnitudinea moment 6,3 a afectat intens mai multe localitati, cu daune mai importante in zone rurale.
 

Sorin

The author Sorin