close
Stiri vechi

Roi de cutremure de magnitudini in jur de 4,0 in Albania-Marea Adriatica

Mai multe cutremure cu magnitudini de pana la 4-4,5 grade s-au produs in ziua de luni, 20 ianuarie, in zona de coasta a Albaniei, avand epicentrele localizate in zona de coasta la Marea Adriatica, la cca. 30 km vest de capitala TIRANA, potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean.
Primul cutremur a avut loc luni dimineata la ora 6h00min UTC, avand epicentrul la 29 km vest de TIRANA. Seismul s-a produs la adancimea de 4 km si a avut magnitudinea de 4,3 grade, fiind cel mai puternic eveniment din aceasta secventa (pana la aceasta ora).

 Al doilea cutremur mai importat din aceasta secventa seismica a avut loc la ora 6h26min UTC, epicentrul fiind situat la o distanta de 31 km vest de TIRANA; cutremurul s-a produs la adancimea de 10 km si a avut magnitudinea de 4,0 grade pe scara Richter.

Al treilea cutremur semnificativ s-a produs la ora 7h15min UTC, epicentrul acestuia fiind localizat la 28 km vest de TIRANA; adancimea focarului a fost de 10 km, magnitudinea fiind de 4,1 grade. 

La ora 7h39min UTC s-a produs un nou seism, cu magnitudinea de 3,8 grade pe scara Richter, la adancimea de 10 km, epicentrul fiind situat la 31 km vest de TIRANA, pe coasta adriatica a Albaniei.

Un nou seism, cu magnitudinea de 3,9 grade, s-a produs in vestul Albaniei la ora 14h40min UTC, epicentrul fiind situat la 31 km de TIRANA; adancimea focarului a fost de 8 km.

In afara celor 5 cutremure cu magnitudini intre 3,8-4,3 grade, in aceasi zona s-au produs mai multe alte miscari seismice mai slabe, cu magnitudini de 2-3 grade pe scara Richter.

Sorin

The author Sorin