close
Stiri vechi

Cutremur de magnitudine 3,2 in Transilvania, zona HATEG

Un cutremur crustal cu magnitudinea de 3,2 grade pe scara Richter s-a produs in dimineata zilei de joi, 31 octombrie, in Transilvania, regiunea HATEG-HUNEDOARA.

 Seismul a avut loc la ora locala 8h10min50sec. Potrivit datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, cutremurul a avut epicentrul in judetul Hunedoara, la 6 km de HATEG (45,59 grade latitudine Nordica,22,89 grade longitudine Estica).

 Seismul s-a produs la adancimea de 1 km si a avut magnitudinea de 3,2 grade pe scara Richter. Cutremurul a fost resimtit in zona epicentrala, inclusiv la HATEG, cu intensitatea de III-IV grade pe scara Mercalli.

ShakeMap infp.ro

In aceeasi zona, la inceputul lunii septembrie s-au produs 2 cutremure mai puternice. Astfel, in ziua de duminica, 8 septembrie, in zona HATEG din sud-vestul Transilvaniei s-a produs un cutremur de magnitudine 4,1 si intensitate epicentrala V la ora locala 16h00min42sec. Acest cutremur a fost urmat de un al doilea seism, produs la ora locala 16h22min12sec, de magnitudine 4,7 si intensitate epicentrala VI pe scara Mercalli, resimtit in judetele Hunedoara, Gorj, Alba, Sibiu, Mures si Cluj, dar fara sa provoace pagube materiale.
In urma cu 2 ani, la 24-25 martie 2011 s-a inregistrat o secventa seismica tot in zona HATEG, cu soc principal de magnitudine 3,9 si intensitate epicentrala IV grade pe scara Mercalli.

Sorin

The author Sorin