close
Stiri vechi

Cutremur de magnitudine 4,7-4,9 in regiunea Vrancea

Un cutremur cu magnitudinea de 4,7-4,9 grade pe scara Richter s-a produs in seara zilei de marti, 15 octombrie, in regiunea Vrancea.

Cutremurul a avut loc la ora locala 22h33min12sec. Potrivit datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, cutremurul a avut epicentrul in Muntii Vrancei, zona PIETRELE INSIRATE (45,64 grade latitudine Nordica, 26,56 grade longitudine Estica).

Seismul s-a produs la adancimea de 136 km si a avut magnitudinea de 4,7 grade pe scara Richter. Intensitatea cutremurului in zona epicentrala a fost de IV-V grade pe scara Mercalli, iar la Bucuresti de III-IV grade pe aceeasi scara.
Cutremurul a fost resimtit in mai multe orase din sudul si estul tarii; astfel, seismul a fost simtit la Iasi, Focsani, Galati, Tulcea, Giurgiu, Pitesti, Ploiesti, Constanta si in alte orase, cu intensitati de III pana la IV grade pe scara Mercalli. De asemenea, cutremurul a fost resimtit si in nordul Bulgariei la Ruse si Turtucaia.
Este cel mai puternic seism produs dupa cutremurul moderat din dimineata zilei de 6 octombrie, produs la ora locala 4h37min la adancimea de 134 km, si care a avut magnitudinea de 5,5 grade pe scara Richter.

Va rugam completati si in forum  http://cutremurnetforum.sd4.eu/showthread.php?tid=1805
si pe site-ul infp http://www.infp.ro/l-ai-simtit?orid=at-2013-7-288
Va multumim!

Sorin

The author Sorin