close
Stiri vechi

Cutremur moderat de magnitudine 4,5-4,7 in Ungaria, resimtit slab in vestul Romaniei

Un cutremur moderat cu magnitudinea estimata la 4,7 grade pe scara Richter s-a produs in seara zilei de luni, 22 aprilie, in Ungaria (Campia Panonica), fiind resimtit slab si in extremitatea de vest a Romaniei (Campia de Vest).

 Cutremurul a avut loc la ora 22h28min47sec UTC (23 aprilie 1h28min47sec timp local). Epicentrul cutremurului a fost localizat la 6 km de localitatea maghiara Heves, in Campia Panonica (47,62 grade latitudine Nordica, 20,23 grade longitudine Estica).

Conform datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, cutremurul s-a produs la adancimea de 13 km si a avut magnitudinea de 4,7 grade pe scara Richter. Potrivit Centrului Seismologic Euro-Mediteranean, cutremurul a avut magnitudinea mb 4,5.
Intensitatea seismului in zona epicentrala a fost de aproximativ V-VI grade pe scara Mercalli. Cutremurul a fost resimtit slab si in Romania in Campia de Vest, inclusiv la Oradea, cu intensitati de aproximativ II pana la II-III grade pe scara Mercalli. Nu s-au inregistrat pagube materiale. 

Sorin

The author Sorin