close
Cutremure in lume

Cutremur puternic cu magnitudinea de 6,3 grade in Vestul Afganistanului

Un nou cutremur puternic, cu magnitudinea moment de 6,3 grade, s-a produs in ziua de miercuri, 11 octombrie, in provincia Herat din Nord-Vestul Afganistanului. Seismul s-a produs in aceeasi zona in care mai multe seisme cu magnitudini de 5,6-6,3 grade au provocat peste 2000 de victime si importante distrugeri in ziua de sambata, 7 octombrie.

Sursa foto: EMSC

Seismul s-a produs la ora 0h41min UTC (ora locala 5h11min). Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro–Mediteranean, epicentrul seismului a fost localizat la 30 km Nord-Vest de orasul Herat, capitala provinciei Herat din Nord-Vestul Afganistanului.
Seismul s-a produs la adancimea de 10 km si a avut magnitudinea de 6,3 grade pe scara bazata pe moment seismic. Seismul a fost urmat de o replica moderata cu magnitudinea mb 5,0.
Cutremurul a fost resimtit puternic in provincia Herat din Vestul Afganistanului. Miscarea seismica a mai fost resimtita in Estul Iranului si in Turkmenistan.
In urma cutremurului peste 100 de oameni au fost raniti, potrivit BBC. Cutremurul a afectat mai multe cladiri si a declansat o alunecare de teren care a blocat mai multe sosele.

Sorin

The author Sorin