close
Cutremure in lume

Cutremure moderate cu magnitudini de 5,4-5,9 grade pe Dorsala Indiana de Sud-Vest

3 cutremure moderate, cu magnitudini moment de 5,6, 5,4 si, respectiv, 5,9 grade, s-au produs in ziua de vineri, 28 iulie, pe Dorsala Indiana de Sud-Vest (in Sud-Vestul Oceanului Indian).

Primul cutremur a avut loc la ora 7h03min UTC. Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, epicentrul seismului a fost localizat pe un segment al Dorsalei Indiene de Sud-Vest, in partea sud-vestica a Oceanului Indian. Cutremurul s-a produs la adancimea de 10 km si a avut magnitudinea de 5,6 grade pe scara bazata pe moment seismic.

Al doilea cutremur a avut loc la ora 7h13min UTC. Cutremurul s-a produs la adancimea de 10 km si a avut magnitudinea de 5,4 grade pe scara bazata pe moment seismic.

Al treilea si cel mai puternic seism moderat din aceasta secventa a avut loc la ora 7h58min UTC. Cutremurul s-a produs la adancimea de 10 km si a avut magnitudinea de 5,9 grade pe scara bazata pe moment seismic.

Sursa foto: EMSC

Dorsala din Vestul Oceanului Indian prezinta activitati seismice in general moderate, dar in anumite perioade s-au inregistrat si seisme majore pe unele segmente.

Sorin

The author Sorin