close
Cutremure in lume

Cutremur moderat cu magnitudinea de 5,0-5,2 grade in Sud-Estul Turciei

Un cutremur moderat, cu magnitudinea moment de 5,2 grade, s-a produs in ziua de joi, 16 februarie, in Sud-Estul Turciei.

Sursa foto: EMSC

Seismul a avut loc la ora 19h47min UTC (ora locala 22h47min). Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean si de Observatorul Seismologic Kandilli (Turciei), epicentrul seismului a fost localizat in vecinatatea coastei sud-estice a Turciei, la 41 km Vest de orasul Antakya (denumit in antichitate Antioch si aflat atunci pe teritoriul sirian).
Cutremurul s-a produs la adancimea de 10 km si a avut magnitudinea de 5,2 grade pe scara bazata pe moment seismic (magnitudinea locala 5,0).
Activitatea seismica ramane inca destul de intensa in Sud-Estul si centrul Turciei, in lungul faliei Est-Anatoliene si pe falii corelate cu aceasta. Cele doua cutremure majore din 6 februarie (cu magnitudini moment de 7,8 si, respectiv, 7,5 grade) au avut urmari catastrofale in Sud-Estul Turciei si Nord-Vestul Siriei (bilantul estimat pana in prezent fiind de aproximativ 50.000 de morti).

Sorin

The author Sorin