close
Stiri vechi

Cutremur major cu magnitudinea de 7,6 grade in Papua-Noua Guinee

Un cutremur major, cu magnitudinea moment de 7,6 grade, s-a produs in ziua de sambata, 10 septembrie, in partea estica a Insulei Papua-Noua Guinee.

Sursa foto: EMSC

Seismul a avut loc la ora 23h46min UTC (ora locala 9h46min a zilei de 11 septembrie). Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, epicentrul seismului a fost localizat in partea estica a Insulei Papua-Noua Guinee, regiunea Noua Guinee.
Seismul s-a produs la adancimea de 80 km si a avut magnitudinea de 7,6 grade pe scara bazata pe moment seismic.
Cutremurul a provocat alunecari de teren si a cauzat deteriorarea mai multor elemente de infrastructura; alunecarile de teren, crapaturile in sol si caderile de stanci au afectat soselele, potrivit CNN.
Cel putin 3 oameni au murit si alte cateva zeci de persoane au fost ranite in urma seismului (potrivit Whashington Post). Mai multe cladiri au suferit avarii importante.
Miscarea seismica a fost resimtita pe arie larga in Papua-Noua Guinee.
Papua-Noua Guinee se caracterizeaza printr-o seismicitate intensa, specifica Cercului „de foc” al Pacificului. La 25 februarie 2018, un cutremur major cu magnitudinea moment de 7,5 grade s-a produs in partea centrala a Insulei Papua-Noua Guinee, la adancimea de 30 km.
 

Sorin

The author Sorin