close
Stiri vechi

Doua cutremure puternice cu magnitudini de 6,4 (6,0) si 6,3 grade in Sudul Iranului

Doua cutremure puternice, cu magnitudini moment de 6,0 si, respectiv, 6,3 grade (magnitudini locale 6,4 si, respectiv, 6,3), s-au produs in Sudul Iranului in ziua de duminica, 14 noiembrie. Seismele au avut epicentrele localizatate in provincia Hormozgan, la Nord de stramtoarea Hormuz, potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean si de Centrul Seismologic Iranian din cadrul Institutului de Geofizica al Universitatii din Teheran.
Primul seism a avut loc la ora 12h07min UTC (ora locala 15h37min). Epicentrul seismului a fost localizat la 60 km Nord-Nord-Vest de orasul Bandar Abbas.

Sursa foto: EMSC

Cutremurul s-a produs la adancimea de 10 km si a avut magnitudinea de 6,0 grade pe scara bazata pe moment seismic (magnitudinea locala 6,4).
Al doilea cutremur s-a produs la ora 12h08min UTC (ora locala 15h38min) si a avut epicentrul localizat la 62 km Nord-Nord-Vest de Bandar Abbas.

Sursa foto: EMSC

Cutremurul s-a produs la adancimea de 10 km si a avut magnitudinea de 6,3 grade pe scara bazata pe moment seismic (magnitudinea locala 6,3).
Cutremurele au fost urmate de mai multe replici cu magnitudini de pana la 4,8 grade (pana la acest moment).
Cele doua miscari seismice au fost resimtite puternic in Sud-Vestul Iranului. De asemenea, seismele au fost resimtite in Emiratele Arabe Unite la Dubai.
 

Sorin

The author Sorin