close
Stiri vechi

Cutremur cu magnitudinea de 3,3 grade in Moldova centrala, judetul Vaslui

Un cutremur crustal, cu magnitudinea de 3,3 grade pe scara Richter, s-a produs in ziua de joi, 13 februarie, in Moldova centrala, avand originea in partea nordica a Podisului Barladului, judetul Vaslui. Seismul reprezinta socul principal al unei secvente seismice care a debutat prin mai multe evenimente cu magnitudini intre 2,0 si 2,7 grade produse in aceeasi zona in cursul diminetii.

Sursa foto: INCDFP

Seismul a avut loc la ora locala 18h30min41sec (16h30min41sec UTC). Potrivit datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, epicentrul miscarii seismice a fost localizat in extremitatea nordica a Podisului Barladului, in zona NEGRESTI, judetul Vaslui (46,80 grade latitudine Nordica, 27,47 grade longitudine Estica).

Sursa foto: EMSC

Cutremurul s-a produs la adancimea de 6,3 km si a avut magnitudinea locala ML de 3,3 grade pe scara Richter. Miscarea seismica a fost resimtita in zona epicentrala cu intensitatea de III grade pe scara Mercalli.
Pe 25 decembrie 2019 in aceesi zona s-a inregistrat o alta secventa seismica, socul principal avand magnitudinea ML de 3,1 grade.

Sorin

The author Sorin