close
Stiri vechi

Cutremur cu magnitudinea de 5,0 grade in Italia, Sicilia (provincia Catania)

Un cutremur moderat, cu magnitudinea moment de 5,0 grade, s-a produs in ziua de miercuri, 26 decembrie, in provincia italiana Catania, in apropierea orasului Catania. Seismul este asociat cu eruptia vulcanului Etna, a carui activitate s-a intensificat in ultimele doua zile. Eruptia vulcanului Etna, cel mai activ vulcan din Europa, a fost insotita de un numar mare de miscari seismice, o parte dintre acestea fiind resimtite in special in zona orasului Catania dar si in alte localitati din apropierea vulcanului.
Cel mai puternic cutremur din seria de miscari seismice de origine vulcanica a avut loc astazi la ora 2h19min UTC (ora locala 3h19min). Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, epicentrul cutremurului a fost localizat la 10 km Est de Catania.

Sursa foto: EMSC

Cutremurul s-a produs la adancimea de 10 km si a avut magnitudinea de 5,0 grade pe scara bazata pe moment seismic . Seismul a fost resimtit puternic la Catania si in alte localitati din apropierea vulcanului. Numeroase cladiri au suferit distrugeri si zeci de oameni au fost raniti in urma cutremurului.. 

Sorin

The author Sorin