close
Stiri vechi

Cutremur major cu magnitudinea de 7,5 grade in Indonezia, Insula Sulawesi

Un cutremur major, cu magnitudinea moment de 7,5 grade, s-a produs in ziua de vineri, 28 septembrie, in Indonezia, Insula Sulawesi.

Sursa foto: EMSC

Seismul a avut loc la ora 10h02min UTC (ora locala 18h02min). Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, epicentrul cutremurului a fost localizat in partea nordica a Insulei Sulawesi. Seismul s-a produs la adancimea de 10 km si a avut magnitudinea de 7,5 grade pe scara bazata pe moment seismic.
In aceeasi zona mai avusese loc un alt cutremur semnificativ cu cateva ore mai devreme, magnitudinea acestuia fiind de 6,1 grade pe scara bazata pe moment seismic. In urma primului eveniment cel putin o persoana a murit si alte 10 au fost ranite. Este de asteptat ca bilantul sa creasca, seismele afectand mai puternic o serie de localitati rurale din zona epicentrala. Miscarile seismice au fost urmate de mai multe replici moderate, cu magnitudini cuprinse intre 5,0 si 5,8 grade.

Update 1:
In urma seriei de cutremure din Indonezia, regiunea Sulawesi, cel putin un om a murit si alti 10 au fost raniti. Mai multe case au fost distruse in localitatile rurale din zona epicentrala. Numeroase replici au fost inregistrate dupa socul major cu magnitudinea moment de 7,5 grade.

Update 2:
Cel putin 48 de oameni au murit si sute de oameni au fost raniti in urma cutremurelor puternice produse in Sulawesi, Indonezia, potrivit CNN. Orasul Palu a fost afectat si de un val seismic cu inaltimea de aproximativ 2 metri. Mai multe cladiri s-au prabusit.

 Sursa foto: CNN

Sorin

The author Sorin