close
Stiri vechi

Cutremure moderate in Turkmenistan si regiunea Marii Caspice

Mai multe cutremure moderate s-au produs in Turkmenistan si regiunea Marii Caspice in zilele de duminica 5 februarie si luni 6 februarie.
Cel mai puternic seism a avut loc duminica, 5 februarie, la ora 13h46min (18h46min timp local). Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, epicentrul miscarii seismice a fost localizat in Turkmenistan, in apropiere de coasta Marii Caspice. Seismul s-a produs la adancimea de 10 km si a avut magnitudinea de 5,2 grade.

Sursa foto: EMSC

Seismul a fost resimtit in mai multe localitati de pe coasta Marii Caspice, dar nu s-au raportat pagube majore. Miscarea seismica a fost precedata de mai multe cutremure produse in Caucaz si in Turkmenistan, inclusiv in zona Marii Caspice; cele mai puternice dintre acestea au avut loc in Turkmenistan la ora 10h39min UTC (magnitudine 4,6), respectiv 13h16min UTC (magnitudine 5,0). Un alt cutremur cu magnitudinea de 5,0 grade a avut loc in aceeasi zona din Turkmenistan in ziua de 5 februarie la ora 15h59min UTC (20h59min timp local). Un alt seism, cu magnitudinea de 4,7 grade, s-a produs in aceeasi zona si in ziua de 6 februarie la ora locala 12h54min UTC (ora locala 17h54min).
Mai multe seisme minore spre moderate s-au produs in aceeasi perioada si in Marea Caspica, magnitudinile acestora fiind de pana la 4,5 grade.

Sorin

The author Sorin