Cutremure moderate in Turkmenistan si regiunea Marii Caspice

Mai multe cutremure moderate s-au produs in Turkmenistan si regiunea Marii Caspice in zilele de duminica 5 februarie si luni 6 februarie.
Cel mai puternic seism a avut loc duminica, 5 februarie, la ora 13h46min (18h46min timp local). Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, epicentrul miscarii seismice a fost localizat in Turkmenistan, in apropiere de coasta Marii Caspice. Seismul s-a produs la adancimea de 10 km si a avut magnitudinea de 5,2 grade.

Sursa foto: EMSC

Seismul a fost resimtit in mai multe localitati de pe coasta Marii Caspice, dar nu s-au raportat pagube majore. Miscarea seismica a fost precedata de mai multe cutremure produse in Caucaz si in Turkmenistan, inclusiv in zona Marii Caspice; cele mai puternice dintre acestea au avut loc in Turkmenistan la ora 10h39min UTC (magnitudine 4,6), respectiv 13h16min UTC (magnitudine 5,0). Un alt cutremur cu magnitudinea de 5,0 grade a avut loc in aceeasi zona din Turkmenistan in ziua de 5 februarie la ora 15h59min UTC (20h59min timp local). Un alt seism, cu magnitudinea de 4,7 grade, s-a produs in aceeasi zona si in ziua de 6 februarie la ora locala 12h54min UTC (ora locala 17h54min).
Mai multe seisme minore spre moderate s-au produs in aceeasi perioada si in Marea Caspica, magnitudinile acestora fiind de pana la 4,5 grade.

Dacă doriți sa comentati la aceasta știre sau să aflați ce spun și alți vizitatori ai site-ului nostru,
vă așteptam pe forumul Cutremur.net unde veți avea acces la comunitatea noastră online!