Cutremur moderat cu magnitudinea de 5,2 grade in Macedonia, zona Skopje

Un cutremur moderat, cu magnitudinea de 5,2 grade, s-a produs duminica, 11 septembrie, in FYROM (Fosta Republica Iugoslava a Macedoniei), la est de capitala Skopje.

Sursa foto: EMSC

Seismul a avut loc la ora 13h10min UTC (ora locala 15h10min). Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, epicentrul seismului a fost localizat in Macedonia, la 6 km Est de capitala Skopje.

Sursa foto: EMSC

Cutremurul s-a produs la adancimea de 4 km si a avut magnitudinea de 5,2 grade. Un seism precursor a avut loc in aceasta dimineata tot in aceeasi zona, la ora 4h58min UTC (ora locala 6h58min), magnitudinea acestuia fiind de 4,2 grade.
Cutremurul a fost resimtit destul de puternic la Skopkje, provocand panica in randul populatiei. Nu au fost raportate pagube majore. La 26 iulie 1963, capitala Macedoniei, orasul Skopje, a fost distrusa de un cutremur puternic care a avut magnitudinea moment de 6,1 grade; evenimentul a provocat moartea a peste 1000 de oameni si distrugere orasului, din cauza adancimii focale mici, sub 10 km.

Dacă doriți sa comentati la aceasta știre sau să aflați ce spun și alți vizitatori ai site-ului nostru,
vă așteptam pe forumul Cutremur.net unde veți avea acces la comunitatea noastră online!