close
Stiri vechi

Cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade in regiunea Vrancea

Un cutremur subcrustal cu magnitudinea de 3,5 grade s-a produs in dimineata zilei de marti, 9 august, in regiunea seismogena Vrancea.

Sursa foto: EMSC

Cutremurul a avut loc la ora locala 7h56min54sec (4h56min54sec UTC). Potrivit datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, epicentrul miscarii seismice a fost localizat in Muntii Vrancei, la Vest de NEREJU, judetul Vrancea (45,70 grade latitudine Nordica, 26,65 grade longitudine Estica).

Sursa foto: EMSC

Seismul s-a produs la adancimea de 135,8 km si a avut magnitudinea de 3,5 grade pe scara Richter. Intensitatea maxima a cutremurului a fost de II grade pe scara Mercalli.
Cel mai puternic cutremur produs in Vrancea pana acum in acest an a avut loc la 4 august in Muntii Buzaului, zona LOPATARI, magnitudinea acestuia fiind de 4,4 grade. Cutremurul a fost insotit de o activitate seismica usor crescuta in regiunea seismogena Fagaras-Campulung, cu o grupare de seisme mici avand epicentrele localizate la Nord-Vest de CAMPULUNG MUSCEL (judetul Arges); cele mai importante evenimente din aceasta secventa au avut magnitudini de 2,0 si, respectiv, 2,9 grade.

Sorin

The author Sorin