Cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade in regiunea Vrancea

Un cutremur subcrustal cu magnitudinea de 3,5 grade s-a produs in dimineata zilei de marti, 9 august, in regiunea seismogena Vrancea.

Sursa foto: EMSC

Cutremurul a avut loc la ora locala 7h56min54sec (4h56min54sec UTC). Potrivit datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, epicentrul miscarii seismice a fost localizat in Muntii Vrancei, la Vest de NEREJU, judetul Vrancea (45,70 grade latitudine Nordica, 26,65 grade longitudine Estica).

Sursa foto: EMSC

Seismul s-a produs la adancimea de 135,8 km si a avut magnitudinea de 3,5 grade pe scara Richter. Intensitatea maxima a cutremurului a fost de II grade pe scara Mercalli.
Cel mai puternic cutremur produs in Vrancea pana acum in acest an a avut loc la 4 august in Muntii Buzaului, zona LOPATARI, magnitudinea acestuia fiind de 4,4 grade. Cutremurul a fost insotit de o activitate seismica usor crescuta in regiunea seismogena Fagaras-Campulung, cu o grupare de seisme mici avand epicentrele localizate la Nord-Vest de CAMPULUNG MUSCEL (judetul Arges); cele mai importante evenimente din aceasta secventa au avut magnitudini de 2,0 si, respectiv, 2,9 grade.

Dacă doriți sa comentati la aceasta știre sau să aflați ce spun și alți vizitatori ai site-ului nostru,
vă așteptam pe forumul Cutremur.net unde veți avea acces la comunitatea noastră online!