close
Stiri vechi

Cutremur de magnitudine 4,6 in regiunea Vrancea

Un cutremur subcrustal cu magnitudinea de 4,6 grade pe scara Richter s-a produs in dimineata zilei de sambata, 24 ianuarie, in regiunea Vrancea.

Cutremurul a avut loc la ora locala 9h55min47sec (7h55min47sec UTC). Potrivit datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, epicentrul cutremurului a fost localizat in Muntii Vrancei, la vest de NEREJU, judetul Vrancea  (45,70 grade latitudine Nordica, 26,57 grade longitudine Estica).

Cutremurul s-a produs la adancimea de 84,5 km si a avut magnitudinea de 4,6 grade pe scara Richter. Intensitatea maxima a miscarii seismice a fost de IV pana la IV-V grade pe scara Mercalli. Cutremurul a fost resimtit pe o arie larga in sudul si estul tarii, inclusiv la BUCURESTI, unde intensitatea a fost de III-IV  pana la IV grade pe scara Mercalli. Miscarea seismica a mai fost resimtita in sudul si centrul Moldovei, in estul si sudul Munteniei, dar si in Basarabia la Chisinau.
Cutremurul din aceasta dimineata a fost cel mai puternic inregistrat in Vrancea de la inceputul anului. Alte 4 cutremure de magnitudini peste 4,0 s-au mai produs in Vrancea in aceasta luna, magnitudinile acestora fiind de 4,1 pana la 4,3 grade pe scara Richter.

Sorin

The author Sorin