close
Stiri vechi

Cutremur crustal de magnitudine 3,8 in Vrancea, zona MARASESTI-PANCIU

Un cutremur crustal cu magnitudinea de 3,8 grade pe scara Richter s-a produs in noaptea de luni 19 ianuarie spre marti 20 ianuarie in regiunea Vrancea, zona MARASESTI-PANCIU.

Seismul a avut loc la ora locala 1h53min07sec (ora locala 23h53min07sec UTC in ziua de 19 ianuarie). Potrivit datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, epicentrul cutremurului a fost localizat in zona MARASESTI-PANCIU din judetul Vrancea (45,88 grade latitudine Nordica, 27,15 grade longitudine Estica).

Cutremurul s-a produs la adancimea de 40 km si a avut magnitudinea de 3,8 grade pe scara Richter. Seismul a fost resimtit in zona epicentrala cu intensitatea de III-IV grade pe scara Mercalli. De asemenea, cutremurul a mai fost resimtit slab in judetele Galati, Bacau, Iasi, Vaslui si Buzau, cu intensitati de II-III pana la III grade pe scara Mercalli. Cutremurul a fost resimtit in Basarabia la CAHUL.
 La 22 noiembrie 2014 in aceeasi zona s-a produs cel mai puternic cutremur crustal vrancean din ultimii 120 de ani, magnitudinea acestuia fiind de 5,7 grade; un alt cutremur, de magnitudine 4,5 grade, s-a mai produs in zona MARASESTI-PANCIU la 7 decembrie 2014.

Sorin

The author Sorin