close
Stiri vechi

Cutremur moderat de magnitudine 5,8 la granita dintre Iran si Iraq

Un cutremur moderat cu magnitudinea moment de 5,8 grade s-a produs in ziua de miercuri, 15 octombrie, in zona de granita dintre Iran si Iraq.

Seismul a avut loc la ora 13h35min UTC (ora locala 17h05min in Iran). Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, epicentrul miscarii seismice a fost localizat in apropierea granitei dintre Iran si Iraq, la 56 km nord-vest de localitatea iraniana Shūsh. Cutremurul s-a produs la adancimea de 10 km si a avut magnitudinea de 5,8 grade pe scara bazata pe moment seismic.
Cutremurul a fost resimtit destul de puternic in regiunea epicentrala, de-o parte si de alta a granitei dintre Iran si Iraq. Zona a fost afectata, in a doua jumatate a lunii august, de o serie de mai multe cutremure, dintre care cel mai puternic s-a produs pe 18 august si a avut magnitudinea de 6,2 grade pe scara bazata pe moment seismic; seismul a fost urmat de un numar mare de cutremure, dintre care unele relativ puternice, cu magnitudini cuprinse intre 5,5 si 5,9 grade pe scara bazata pe moment seismic. 

Sorin

The author Sorin