close
Stiri vechi

Cutremur moderat de magnitudine 5,4 in vestul Iranului, la granita Iran-Iraq

Un nou cutremur moderat, cu magnitudinea de 5,4 grade, s-a produs in seara zilei de sambata, 23 august, in regiunea de granita dintre Iran si Iraq.

Seismul a avut loc la ora 20h05min UTC (ora locala 00h35min in Iran), iar epicentrul a fost localizat la cca. 50 km est de localitatea iraniana Dehlorān, potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean. Cutremurul s-a produs la adancimea de 10 km, conform centrului seismologic iranian, iar magnitudinea a fost de 5,4 grade pe scara Richter.
Seismul din aceasta seara marcheaza o revenire la epicentrul intial, sursa seismelor care au inceput duminica, 17 august, si care au culminat cu evenimentul de magnitudine 6,2 produs luni, 18 august, si urmat de alte socuri principale de magnitudini 5,6-5,9 grade, in afara de cele peste 100 de replici de magnitudini mai mari de 3,5 grade. In seara zilei de vineri, 22 august, s-au produs doua cutremure de magnitudini 4,7 si 4,9,cu epicentrele situate la nord-vest de cele ale seismelor din ultima saptamana, marcand un fenomen de migratie epicentrala.


Sorin

The author Sorin