close
Stiri vechi

Cutremure de magnitudini 4,5-5,0 in Asia Centrala (China si Kashmir)

Mai multe cutremure de magnitudini in jur de 5,0 s-au produs marti 8 iulie in Asia Centrala, in sudul provinciei chineze Xinjiang si in nord-vestul Kashmirului.
Astfel, un cutremur moderat cu magnitudinea de 5,0 grade s-a produs in seara zilei de marti, 8 iulie, in China (sudul provinciei Xinjiang).

Cutremurul a avut loc la ora 21h52min UTC. Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, epicentrul seismului a fost localizat in partea de sud a provinciei Xinjiang. Cutremurul s-a produs la adancimea de 10 km si a avut magnitudinea de 5,0 grade.
Nu au fost transmise informatii privind eventualele pagube cauzate de seism, care s-a produs totusi intr-o zona slab populata.

Un alt cutremur, de magnitudine 4,5 grade, s-a mai produs tot in sudul provinciei Xinjiang la ora 18h18min UTC, adancimea focarului fiind de 90 km.

Anterior acestor miscari seismice, un cutremur de magnitudine 4,9 s-a produs si in nord-vestul Kashmirului la ora 15h35min UTC, adancimea focarului fiind de 80 km.


Nu au fost raportate pagube si este improbabil sa existe, datorita adancimii mari a focarului.

Sorin

The author Sorin