close
Stiri vechi

Cutremur de magnitudine 4,3 in regiunea Vrancea

Un cutremur cu magnitudinea de 4,3 grade pe scara Richter s-a produs in dimineata zilei de 3 februarie in regiunea Vrancea.

 Seismul a avut loc la ora locala 2h26min31sec. Potrivit datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, cutremurul a avut epicentrul in Muntii Vrancei, intre GURA TEGHII si PIETRELE INSIRATE (45,67 grade latitudine Nordica, 26,47 grade longitudine Estica), iar adancimea focala a fost de 134 km.

Magnitudinea cutremurului a fost de 4,3 grade pe scara Richter . Seismul a fost resimtit in zona epicentrala cu intensitatea de III-IV grade pe scara Mercalli. La Bucuresti, cutremurul a avut o intensitate de cel mult II grade pe scara Mercalli.
Cutremurul din aceasta dimineata a fost al 3-lea eveniment vrancean de magnitudine mai mare sau egala cu 4,0 de la inceputul acestui an. Primul cutremur s-a produs in seara zilei de 12 ianuarie la ora locala 20h26min; seismul a avut epicentrul in Muntii Buzaului, zona GURA TEGHII, s-a produs la adancimea de 137 km si a avut magnitudinea de 4,4 grade. Al doilea seism s-a produs in dimineata zilei de 23 ianuarie la ora locala 8h15min, epicentrul acestuia fiind in Muntii Buzaului, zona NEHOIU; cutremurul s-a produs la adancimea de 126 km si a avut magnitudinea de 4,7 grade pe scara Richter, fiind resimtit pe o arie larga in sudul si estul tarii. 

Sorin

The author Sorin