close
Stiri vechi

Cutremure moderate de magnitudini 5,5 si 5,4 in regiunea Kashmir-Xinjiang

Doua cutremure moderate, cu magnitudini de 5,5 si 5,4 grade, s-au produs in seara zile de duminica, 20 octombrie si, respectiv, in dimineata zilei de luni, 21 octombrie, in regiunea Kashmir-Xinjiang (zona de granita dintre India, China si Pakistan).
Primul cutremur s-a produs in ziua de 20 octombrie la ora 19h45min UTC, epicentrul acestuia fiind localizat la granita dintre India, Pakistan si China (regiunea Kashmir-Xinjiang).

Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, cutremurul s-a produs la adancimea de 69 km si a avut magnitudinea de 5,5 grade. Seismul a fost resimtit in provincia Kashmir de la granita indo-pakistaneza precum si in provincia chineza Xinjiang, dar nu s-au inregistrat pagube materiale.

Al doilea cutremur, de magnitudine 5,4 grade, s-a produs luni 21 octombrie la ora 2h27min UTC, adancimea focarului fiind de 60 km.

 Nu s-au inregistrat pagube materiale, atat datorita adancimii relativ mari a focarelor celor 2 cutremure, cat si caracterului slab populat al zonelor epicentrale.

Sorin

The author Sorin