close
Stiri vechi

Cutremur de magnitudine 3,8 in Moldova de Sud, zona GALATI-PECHEA

Un nou cutremur de magnitudine apropiata de 4,0 s-a produs in seara zilei de vineri, 4 octombrie, in sudul Moldovei, zona GALATI-PECHEA.

 Seismul a avut loc la ora locala 17h29min26sec, iar epicentrul sau a fost localizat la 14 km nord-vest de GALATI (45,56 grade latitudine Nordica, 27,96 grade longitudine Estica), potrivit datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului.

 Magnitudinea cutremurului a fost de 3,8 grade pe scara Richter, iar intensitatea miscarii seismice a atins IV grade pe scara Mercalli in zona epicentrala. Cutremurul a mai fost resimtit la GALATI, dar si la BRAILA.
Este al 3-lea seism cu magnitudinea apropiata de 4,0 produs in aceasta zona de la inceputul acestei secvente seismice cu descarcari multiple, la 23 septembrie. Ieri, la ora 12h27min in aceeasi zona s-a produs un seism de magnitudine 3,8. Cel mai puternic cutremur s-a produs in ziua de duminica, 29 septembrie, la ora locala 21h10min, avand magnitudinea 3,9 pe scara Richter si intensitatea epicentrala IV; evenimentul a fost resimtit, in afara de zona epicentrala, la BRAILA si la FOCSANI.

Sorin

The author Sorin