close
Stiri vechi

Cutremur moderat de magnitudine 5,7 in sud-vestul Chinei

Un cutremur moderat cu magnitudinea moment de 5,7 grade s-a produs in ziua de 31 august in sud-vestul Chinei, afectand provinciile Sichuan si Yunnan.

Cutremurul a avut loc la ora 0h04min UTC. Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, epicentrul seismului a fost localizat in sud-vestul Chinei, la limita dintre provinciile Yunnan si Sichuan.

 Seismul a avut loc la adancimea de 10 km, iar magnitudinea acestuia a fost de 5,7 grade pe scara bazata pe moment seismic.Seismul a fost urmat de mai multe replici cu magnitudini de peste 4-4,5 grade, dintre care cea mai puternica a avut loc la ora 00h27min UTC, magnitudinea acesteia fiind de 5,0 grade.
In urma acestui cutremur, care a zguduit o regiune muntoasa din sud-vestul tarii, cel putin 4 oameni au murit, conform relatarilor mass-media locala, citand reprezentanti guvernamentali. Cutremurul a avariat sau distrus mai multe case din localitati rurale sau semiurbane apropiate de epicentru. S-au inregistrat si caderi de stanci care au provocat moartea unui sofer de autocar pe o sosea din regiunea Shangri-La.
In ultimele zile, in China s-au produs mai multe cutremure cu magnitudini in jur de 5 grade. China este o tara cu risc seismic foarte ridicat. La 12 mai 2008, un cutremur violent produs in provincia Sichuan (magnitudine moment 7,9) a provocat moartea a circa 90.000 de oameni. In acest an, un cutremur cu magnitudinea de 6,6 grade a afectat provincia Sichuan in luna aprilie, soldandu-se cu 193 de victime.

Sorin

The author Sorin