close
Stiri vechi

Cutremur moderat spre puternic de magnitudine 5,8 in Australia

Un cutremur relativ puternic, cu magnitudinea moment de 5,8 grade, s-a produs in ziua de duminica, 9 iunie, in centrul Australiei.

Seismul a avut loc la ora 14h22min UTC. Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, cutremurul a avut epicentrul in partea centrala a Australiei, la aproximativ 1930 km nord-vest de Canberra. Adancimea focarului a fost de 10 km.

 Cutremurul a avut magnitudinea de 5,8 grade pe scara bazata pe moment seismic, ceea ce iii confera atributul de cel mai puternic seism produs pe continentul australian in ultimii 30 de ani. In 1989, un seism de magnitudine moment 5,4 a provocat distrugeri importante in orasul Newcastle din sudul Australiei.
In general, seismele sunt mai rare pe continentul australian, dar exista totusi potential de miscari seismice importante in anumite zone.
Cutremurul produs astazi in Australia a fost destul de puternic, dar datorita plasarii epicentrului intr-o zona desertica slab populata, miscarea seismica nu a provocat daune semnificative.

Sorin

The author Sorin