close
Stiri vechi

Cutremur de magnitudine 3,9-4 in regiunea Vrancea

Un cutremur subcrustal cu magnitudinea de 3,9 grade pe scara Richter s-a produs in seara zilei de vineri, 10 mai, in regiunea Vrancea.

Potrivit datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, seismul a avut loc la ora locala 22h46min06sec, iar epicentrul au a fost localizat in Muntii Vrancei, la o distanta de circa 8 km vest de localitatea NEREJU (45,70 grade latitudine Nordica, 26,61 grade longitudine Estica).

Seismul a avut loc la adancimea de 133 km. Magnitudinea cutremurului a fost de 3,9 grade pe scara Richter. Potrivit EMSC, magnitudinea a fost de 4,0. Seismul a fost resimtit in zona epicentrala cu intensitatea de aproximativ II-III grade pe scara Mercalli.
Ultimul cutremur vrancean de magnitudine peste 3,5 a avut loc in ziua de 6 mai, la ora locala 13h45min, magnitudinea acestuia fiind de 3,8 grade; epicentrul seismului a fost localizat in Muntii Buzaului, zona GURA TEGHII (45,57 grade latitudine Nordica, 26,41 grade longitudine Estica), iar adancimea focarului a fost de 144 km.
Aceasta activitate seismica este normala pentru regiunea Vrancea, unde aproape lunar se produc cutremure cu magnitudini in jur de 4 grade.

Sorin

The author Sorin