Cutremur puternic cu magnitudinea de 6,3 grade in Vestul Afganistanului

Un nou cutremur puternic, cu magnitudinea moment de 6,3 grade, s-a produs in ziua de duminica, 15 octombrie, in provincia Herat din Nord-Vestul Afganistanului. Seismul s-a produs in aceeasi zona in care mai multe seisme cu magnitudini de 5,6-6,3 grade au avut loc in zilele de 7 si 11 octombrie. Bilantul seismelor din 7 octombrie a ajuns la aproximativ 2400 de victime.

Sursa foto: EMSC

Seismul s-a produs la ora 3h36min UTC (ora locala 8h06min). Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro–Mediteranean, epicentrul seismului a fost localizat la 29 km Nord-Nord-Vest de orasul Herat, capitala provinciei Herat din Nord-Vestul Afganistanului.
Seismul s-a produs la adancimea de 7 km si a avut magnitudinea de 6,3 grade pe scara bazata pe moment seismic. Seismul a fost urmat de o replica moderata cu magnitudinea mb 5,6 (magnitudinea moment 5,4) care a avut loc la ora 3h56min UTC (ora locala 8h26min), precum si de alte replici mai slabe.
Cutremurul a fost resimtit puternic in provincia Herat din Vestul Afganistanului. Miscarea seismica a mai fost resimtita in Estul Iranului si in Turkmenistan. In urma seismului, cel putin 2 oameni au murit si cel putin 150 de persoane au fost ranite in localitatile rurale din zona epicentrala.

Dacă doriți sa comentati la aceasta știre sau să aflați ce spun și alți vizitatori ai site-ului nostru,
vă așteptam pe forumul Cutremur.net unde veți avea acces la comunitatea noastră online!