Cutremur de magnitudine 3,0 in Moldova de Sud, zona SCHELA-NEGREA (Galati)

Un cutremur crustal cu magnitudinea de 3,0 grade pe scara Richter s-a produs in seara zilei de vineri, 13 martie, in zona Galati din Sudul Moldovei.

Seismul a avut loc la ora locala 20h38min12sec (18h38min12sec UTC). Potrivit datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, epicentrul seismului a fost localizat la 15 km Nord-Vest de GALATI, in zona SCHELA-NEGREA, judetul Galati (45,51 grade latitudine Nordica, 27,88 grade longitudine Estica).

Cutremurul s-a produs la adancimea de 6,3 km si a avut magnitudinea de 3,0 grade pe scara Richter. Intensitatea miscarii seismice in zona epicentrala a fost de maxim III grade pe scara Mercalli.
In toamna anului 2013, in aceeasi zona s-a inregistrat o secventa de seisme crustale, incluzand mai multe cutremure cu magnitudini de pana la 3,9 grade pe scara Richter; socurile de magnitudinile cele mai mari au fost resimtite in zona epicentrala, in special la IZVOARELE, cu intensitati de pana la IV-V grade pe scara Mercalli. Cutremurele din 2013 din zona Galati au precedat seismul vrancean moderat de magnitudine 5,5 din 6 octombrie 2013, produs in zona NEREJU-PIETRELE INSIRATE (Muntii Vrancei) la adancimea de 135 km. O alta secventa seismica, dar de mai mica amploare, s-a inregistrat in zona Galati in septembrie 2014, miscarile seismice avand insa magnitudini care nu au depasit 1,8 grade pe scara Richter. 

Dacă doriți sa comentati la aceasta știre sau să aflați ce spun și alți vizitatori ai site-ului nostru,
vă așteptam pe forumul Cutremur.net unde veți avea acces la comunitatea noastră online!