Cutremur major cu magnitudinea de 7,3 grade in zona de granita dintre Iran si Iraq

Un cutremur major, cu magnitudinea moment de 7,3 grade, s-a produs in seara zilei de duminica, 12 noiembrie, in zona de granita dintre Iran si Iraq.

Sursa foto: EMSC

Seismul a avut loc la ora 18h18min UTC (ora locala 21h48min in Iran). Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, epicentrul miscarii seismice a fost localizat in Vestul Iranului, in zona de granita dintre Iran si Iraq. Cutremurul s-a produs la adancimea de 24 km si a avut magnitudinea de 7,3 grade pe scara bazata pe moment seismic.
Miscarea seismica a fost resimtita puternic in Iraq, in Vestul si Nordul Iranului, in centrul Turciei si in Emiratele Arabe Unite.
Seismul a fost urmat de mai multe replici.
In urma cutremurului, mai multe sate din regiunea de granita dintre Iran si Iraq au fost distruse, si cel putin 8 oameni au fost raniti.

Update:
Potrivit CNN, cel putin 200 de oameni au murit si alti 1200 au fost raniti in urma cutremurului major produs la granita dintre Iran si Iraq. Majoritatea victimelor au fost raportate in localitati din extremitatea vestica a Iranului, desi epicentrul miscarii seismice a fost localizat la granita cu Iraq-ul, la aproximativ 210 km Nord de Bagdad.

Sursa foto: CNN

Dacă doriți sa comentati la aceasta știre sau să aflați ce spun și alți vizitatori ai site-ului nostru,
vă așteptam pe forumul Cutremur.net unde veți avea acces la comunitatea noastră online!