Cutremur crustal minor cu magnitudinea de 3,1 grade in Subcarpatii Munteniei, zona TARGOVISTE (judetul Dambovita)

Un cutremur crustal minor, cu magnitudinea locala ML de 3,1 grade, s-a produs in ziua de duminica, 6 noiembrie, in Subcarpatii Munteniei, la Nord-Vest de municipiul TARGOVISTE (judetul Dambovita).

 

Sursa foto: INCDFP

Seismul a avut loc la ora locala 9h42min21sec (7h42min21sec UTC). Potrivit datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, epicentrul seismului a fost localizat in Subcarpatii Munteniei-Podisul Getic, la Nord-Vest de municipiul TARGOVISTE, judetul Dambovita (44,965 grade latitudine Nordica, 25,40 grade longitudine Estica).

Sursa foto: EMSC

Seismul s-a produs la adancimea de 10,4 km si a avut magnitudinea ML de 3,1 grade pe scara Richter. Intensitatea maxima a fost de II grade pe scara Mercalli.
Cutremurul a fost resimtit slab in judetul Dambovita dar si la Bucuresti.
Zona subcarpatica si de munte a judetului Dambovita prezinta activitate seismica de tip crustal si, uneori, chiar subcrustal. La 18 septembrie anul curent un cutremur crustal cu magnitudinea locala ML 4,1 s-a produs in zona PUCIOASA, fiind resimtit in mai multe judete din Muntenia. In zona MOROENI se produc si seisme de adancime intermediare, asa cum a fost evenimentul din 19 martie 2020 (magnitudine ML 4,2 si adancime focala 64 km).

Dacă doriți sa comentati la aceasta știre sau să aflați ce spun și alți vizitatori ai site-ului nostru,
vă așteptam pe forumul Cutremur.net unde veți avea acces la comunitatea noastră online!