Cutremur violent cu magnitudinea de 7,7 grade in regiunea Insulelor Loialitatii-Noua Caledonie

Un cutremur major, cu magnitudinea moment de 7,7 grade, s-a produs in ziua de miercuri, 10 februarie, in regiunea Insulelor Loialitatii-Noua Caledonie (Oceanul Pacific).

Sursa foto: EMSC

Seismul a avut loc la ora 13h19min UTC (ora locala 0h19min a zilei de 11 februarie). Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, epicentrul seismului a fost localizat in Oceanul Pacific, in regiunea Insulelor Loialitatii-Noua Caledonie.
Cutremurul s-a produs la adancimea de 10 km si a avut magnitudinea de 7,7 grade pe scara bazata pe moment seismic.
Socul principal major a fost precedat de doua seisme relativ puternice, cu magnitudini moment de 6,0 si respectiv 6,1 grade, si a fost urmat de mai multe replici moderate.
La putin timp dupa seism a fost emisa o alerta de tsunami pentru Samoa, Vanuatu, Fiji si Noua Zeelanda, alerta care ulterior a fost anulata.

Update:
Un nou cutremur relativ puternic, cu magnitudinea moment de 6,1 grade, s-a produs in aceeasi regiune la ora 16h35min UTC. O alta replica puternica, avand magnitudinea moment 6,1, s-a produs la ora 18h36min UTC.

O alta replica, cea mai puternica inregistrata pana in prezent, a avut loc la ora 21h24min UTC, magnitudinea acesteia fiind de 6,4 grade pe scara bazata pe moment seismic.

 

 

Dacă doriți sa comentati la aceasta știre sau să aflați ce spun și alți vizitatori ai site-ului nostru,
vă așteptam pe forumul Cutremur.net unde veți avea acces la comunitatea noastră online!