Cutremur puternic cu magnitudinea de 6,0 grade in Estul Turciei

Un cutremur puternic, cu magnitudinea moment de 6,0 grade, s-a produs in ziua de miercuri, 16 octombrie, in Estul Turciei.

Sursa foto: EMSC

Seismul a avut loc la ora 7h46min UTC (ora locala 10h46min). Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean si de Observatorul Seismologic Kandilli (Turcia), epicentrul seismului a fost localizat in provincia Malatya, la 45 km Est de orasul Malatya, sursa cutremurului fiind situata pe falia Est-Anatoliana (un segment central al acesteia).
Cutremurul s-a produs la adancimea de 10 km si a avut magnitudinea de 6,0 grade pe scara bazata pe moment seismic (magnitudinea locala ML 5,9-6,0). Seismul a fost urmat de mai multe replici slabe.
Miscarea seismica a fost resimtita in mai multe provincii din Estul Turciei, dar si in Siria. Nu au fost raportate pagube majore.
Potrivit EMSC, mecanismul de focar a inclus o componenta de tip decrosare:

EMSC Mecanism de focar cutremur Turcia 16 octombrie

La 6 februarie 2023, doua cutremure majore, cu magnitudini moment de 7,8 si, respectiv, 7,5 grade, s-au produs in Sud-Estul Turciei, cu efecte catastrofale extinse din provinciille sud-estice ale Turciei pana in Siria.

Dacă doriți sa comentati la aceasta știre sau să aflați ce spun și alți vizitatori ai site-ului nostru,
vă așteptam pe forumul Cutremur.net unde veți avea acces la comunitatea noastră online!