Cutremur crustal cu magnitudinea de 3,8 grade in OItenia-Nord-Vest de Targu Jiu (Gorj)

Un cutremur crustal, cu magnitudinea locala de 3,8 grade, s-a produs in dimineata zilei de sambata, 7 septembrie, in Oltenia, la Nord-Vest de Targu Jiu (judetul Gorj).

Sursa foto: INCDFP

Seismul a avut loc la ora locala 9h06min22sec (6h06min22sec UTC). Potrivit datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, epicentrul seismului a fost localizat la 17 km Nord-Vest de TARGU JIU, judetul Gorj (45,13 grade latitudine Nordica, 23,10 grade longitudine Estica).

Sursa foto: EMSC

Cutremurul s-a produs la adancimea de 16,9 km si a avut magnitudinea locala ML de 3,8 grade pe scara Richter. Intensitatea maxima in epicentru a fost de aproximativ IV grade pe scara Mercalli.
Miscarea seismica a fost resimtita in mai multe localitati din judetele Gorj, Hunedoara si chiar Mehedinti, cu intensitati de la II-III la III-IV grade.
Cutremurul din aceasta dimineata a fost cel mai puternic seism produs in Oltenia in acest an si urmeaza secventei seismice din anul 2023. De asemenea, seismicitatea din Oltenia (judetul Gorj) se coreleaza cu cea din Banat, dovada fiind si recentele cutremure din judetele Arad si Timis.