close
Cutremure Romania

Cutremur minor cu magnitudinea de 3,5 grade in regiunea Vrancea

Un cutremur minor, cu magnitudinea locala de 3,5 grade, s-a produs in noaptea de duminica 26 spre luni, 27 mai, in regiunea Vrancea.

Sursa foto: INCDFP

Seismul a avut loc la ora locala 1h41min20 (ora 22h41min20sec UTC in ziua de 26 mai). Potrivit datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, epicentrul seismului a fost localizat in Muntii Vrancei, zona PIETRELE INSIRATE, limita judetelor Vrancea-Buzau (45,66 grade latitudine Nordica, 26,53 grade longitudine Estica).

Sursa foto: EMSC

Cutremurul s-a produs la adancimea de 140,1 km si a avut magnitudinea ML de 3,5 grade pe scara Richter. Intensitatea maxima a fost de II grade pe scara Mercalli.
Seismul vrancean a fost precedat de 3 cutremure fagarasene minore produse in ziua de duminica, 26 mai, in zona Valea Oltului-Brezoi (la Sud de Brezoi), judetul Valcea. Cutremurele fagarasene minore sunt asociate mai probabil cu seisme vrancene produse pe partea vestica a blocului litosferic paleo-subdus. In ultima saptamana s-au produs mai multe cutremure vrancene in zonele PIETRELE INSIRATE (Muntii Vrancei, centru-Vest), GURA TEGHII-LOPATARI si GURA SIRIULUI (Muntii Buzaului, Sud-Vest).

Sorin

The author Sorin