close
Cutremure in lume

Cutremur moderat cu magnitudinea de 5,6-5,7 grade in Nordul Turciei

Un cutremur moderat, cu magnitudinea moment de 5,6 grade (magnitudinea locala 5,7), s-a produs in ziua de joi, 18 aprilie, in Nordul Turciei.

Sursa foto: EMSC

Seismul a avut loc la ora 15h11min UTC (ora locala 18h11min). Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean si de Observatorul Seismologic Kandilli (Turcia), epicentrul seismului a fost localizat in provincia Tokat din
partea central-nordica a Turciei, in zona Tekkeyeni-Sulusaray.
Cutremurul s-a produs la adancimea de 7 km si a avut magnitudinea de 5,6 grade pe scara bazata pe moment seismic (magnitudinea locala 5,7). Seismul a fost precedat de doua seisme cu magnitudini Mw 4,6, respectiv mb 4,1, produse in aceeasi zona in seara zilei de miecuri, 17 aprilie, si a fost urmat de mai multe replici cu magnitudini de pana la 4,4 grade (18 aprilie, ora 19h31min UTC, Mw 4,4).
Miscarea seismica a fost resimtita in provincia Tokat si in alte provincii invecinate, pana la cca. 200-300 km Est si, respectiv, Vest de epicentru (in special in provincia Yozgat). Nu au fost raportate pagube majore, dar unele cladiri vechi au suferit deteriorari minore sau moderate in zona epicentrala.
Mecanismul de focar a avut o componenta de decrosare, potrivit EMSC:

EMSC Mecanism de focar cutremur Turcia 18 aprilie

Sorin

The author Sorin