close
Cutremure Romania

Cutremur crustal cu magnitudinea de 3,3 grade in Nord-Estul Munteniei-zona Braila (judetul Braila)

Un cutremur crustal, cu magnitudinea ML de 3,3 grade, s-a produs in seara zilei de sambata, 6 aprilie, in Nord-Estul Munteniei (judetul Braila).

Sursa foto: INCDFP

Seismul a avut loc la ora locala 19h51min20sec (16h51min20sec UTC). Potrivit datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, epicentrul seismului a fost localizat in Nord-Estul Munteniei, la 9 km Nord de municipiul Braila, judetul Braila (45,35 grade latitudine Nordica, 28,00 grade longitudine Estica).

Sursa foto: EMSC

Cutremurul s-a produs la adancimea de 9,3 km si a avut magnitudinea ML de 3,3 grade pe scara Richter. Intensitatea maxima in zona epicentrala a fost de III grade pe scara Mercalli.
Miscarea seismica a fost resimtita in judetele Braila si Galati, inclusiv in municipiile resedinta de judet, la Braila si, respectiv, Galati.
In judetul Braila se produc aproape anual cutremure crustale cu magnitudini mici. Cel mai puternic seism a avut loc la 11 septembrie 1980, magnitudinea acestuia fiind ML 4,6 grade pe scara Richter.

Sorin

The author Sorin