close
Cutremure in lume

Cutremur moderat cu magnitudinea de 5,7-5,9 grade in Sudul Greciei

Un cutremur moderat, cu magnitudinea moment de 5,9 grade (magnitudinea locala 5,7), s-a produs in ziua de vineri, 29 martie, in Sudul Greciei (zona coastei vestice a Peloponezului).

Sursa foto: EMSC

Seismul a avut loc la ora 7h12min UTC (ora locala 9h12min). Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean si de Laboratorul Seismologic al Universitatii din Atena, epicentrul seismului a fost localizat in apropiere de coasta sud-vestica a Peloponezului, la cca. 50 km Sud-Vest de orasul Pyrgos.
Cutremurul s-a produs la adancimea de 35 km si a avut magnitudinea de 5,9 grade pe scara bazata pe moment seismic (magnitudinea locala 5,7).
Nu au fost raportate pagube semnificative. Miscarea seismica a fost resimtita in partea sud-vestica a Greciei, mai intens in zona de coasta la Marea Ionica, in Zakynthos (70 km Nord-Vest de epicentru), Kalamata (78 km Sud-Est de epicentru), Patras (114 km Nord de epicentru), inclusiv in capitala Atena (226 km Est de epicentru). Miscarea seismica a fost resimtita si in Insula Creta, precum si in Albania.

Sorin

The author Sorin