close
Cutremure in lume

Cutremur puternic cu magnitudinea de 7,5 grade in Filipine

Un cutremur puternic, cu magnitudinea moment de 7,5 grade, s-a produs in ziua de sambata, 2 decembrie, in Filipine (in regiunea insulei Mindanao).

Sursa foto: EMSC

Seismul a avut loc la ora 14h37min UTC (ora locala 22h37min). Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean si de USGS (citate de CNN), epicentrul seismului a fost localizat in partea estica a insulei Mindanao.
Cutremurul s-a produs la adancimea de 55 km si a avut magnitudinea de 7,5 grade pe scara bazata pe moment seismic. Seismul a fost urmat de numeroase replici moderate precum si de alte seisme relativ puternice, cu magnitudini moment de pana la 6,0-6,5 grade.
Miscarea seismica a fost resimtita pe arie larga in insula Mindanao. A fost emisa alerta de tsunami pentru Filipine si Japonia, anulata ulterior. Seismul a fost resimtit mai intens in provinciile Surigao Del Sur si Davao Oriental.
In urma cutremurului cel putin un om a murit si alte zeci de persoane au fost ranite, potrivit BBC. Desi pagubele materiale nu au fost foarte mari, mai multe sosele au fost inchise din cauza crapaturilor.

Sorin

The author Sorin