close
Cutremure Romania

Cutremure cu magnitudini de 4,3 si 4,0 grade in regiunea Vrancea

Doua cutremure subcrustale minore, cu magnitudini locale de 4,3 si, respectiv, 4,0 grade, s-a produs in ziua de miercuri, 25 octombrie, in regiunea Vrancea.

Primul seism a avut loc la ora locala 9h25min18sec (ora 6h25min18sec UTC). Potrivit datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, epicentrul seismului a fost localizat in Muntii Buzaului, la Vest de GURA TEGHII, judetul Buzau (45,49 grade latitudine Nordica, 26,36 grade longitudine Estica).

Sursa foto: INCDFP

Cutremurul s-a produs la adancimea de 139,0 km si a avut magnitudinea locala ML de 4,3 grade pe scara Richter. Intensitatea maxima a fost de III-IV grade pe scara Mercalli.

Sursa foto: EMSC

Seismul a fost resimtit slab in partea estica a tarii, in special la etajele superioare ale unor cladiri inalte.

Al doilea seism a avut loc la ora locala 16h06min28sec (ora 6h25min18sec UTC). Potrivit datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, epicentrul seismului a fost localizat in Muntii Buzaului, zona LOPATARI-PIETRELE INSIRATE, judetul Buzau (45,60 grade latitudine Nordica, 26,52 grade longitudine Estica).

Sursa foto: INCDFP

Cutremurul s-a produs la adancimea de 129,8 km si a avut magnitudinea locala ML de 4,0 grade pe scara Richter. Intensitatea maxima a fost de III grade pe scara Mercalli.

Sursa foto: EMSC

Cele doua seisme fac parte din seismicitatea lunara a zonei Vrancea. Precedentul seism cu magnitudinea ML peste 4,0 a avut loc la 16 septembrie, magnitudinea acestuia fiind ML 4,2. Ultimul cutremur perceptibil pe arie mai larga a avut loc in Vrancea la 3 noiembrie 2022, magnitudinea acestuia fiind ML 5,4.

Sorin

The author Sorin