close
Cutremure in lume

Cutremure moderate cu magnitudini de 5,3-5,7 grade in Sudul Iranului

4 cutremure moderate, cu magnitudini de 5,3-5,7 grade, s-au produs in ziua de marti, 17 octombrie, in Sudul Iranului (provincia Hormozgan).

Primul seism a avut loc la ora 4h59min UTC (ora locala 8h29min). Potrivit datelor publicate de Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, de Institutul International de Inginerie a Cutremurelor si Seismologie-Centrul National al Retelei Seismice de banda larga din Iran si de Centrul Seismologic Iranian din cadrul Institutului de Geofizica al Universitatii din Teheran, epicentrul miscarii seismice a fost localizat in partea nordica a provinciei Hormozgan din Sudul Iranulu, la 49 km Nord-Nord-Vest de orasul Bandar Abbas.

Sursa foto: EMSC

Cutremurul s-a produs la adancimea de 10 km si a avut magnitudinea mb de 5,4 grade (magnitudinea locala 5,5). Miscarea seismica a fost resimtita in Sud-Vestul Iranului dar si in Emiratele Arabe Unite la Dubai.

Al doilea seism a avut loc la ora 5h10min UTC (ora locala 8h40min). Epicentrul miscarii seismice a fost localizat tot in partea nordica a provinciei Hormozgan din Sudul Iranulu, la 58 km Nord-Nord-Vest de orasul Bandar Abbas.

Sursa foto: EMSC

Cutremurul s-a produs la adancimea de 20 km si a avut magnitudinea de 5,6 grade pe scara bazata pe moment seismic (magnitudinea locala 5,7). Seismul a fost resimtit, de asemenea, in provincia iraniana Hormozgan dar si la Dubai (Emiratele Arabe Unite).

Al treilea seism a avut loc la ora 8h22min UTC (ora locala 11h52min). Epicentrul miscarii seismice a fost localizat tot in partea nordica a provinciei Hormozgan din Sudul Iranulu, la 52 km Nord-Nord-Vest de orasul Bandar Abbas.

Sursa foto: EMSC

Cutremurul s-a produs la adancimea de 11 km si a avut magnitudinea mb de 5,3 grade (magnitudinea locala 5,3).

Al patrulea seism a avut loc la ora 16h26min UTC (ora locala 19h56min). Epicentrul miscarii seismice a fost localizat in partea nordica a provinciei Hormozgan din Sudul Iranulu, la 61 km Nord-Nord-Vest de orasul Bandar Abbas.

Cutremurul s-a produs la adancimea de 9 km si a avut magnitudinea de 5,4 grade pe scara bazata pe moment seismic (magnitudinea locala 5,5).

Cele 4 cutremure au fost resimtite in partea sud-vestica a Iranului (provincia Hormozgan), dar si la Dubai (Emiratele Arabe Unite).
Un alt cutremur moderat, cu magnitudinea moment de 5,3 grade, s-a produs in ziua de duminica, 15 octombrie, in Vestul Iranului.

Sorin

The author Sorin