close
Cutremure in lume

Cutremur puternic cu magnitudinea de 6,3 grade in Vestul Afganistanului

Un nou cutremur puternic, cu magnitudinea moment de 6,3 grade, s-a produs in ziua de duminica, 15 octombrie, in provincia Herat din Nord-Vestul Afganistanului. Seismul s-a produs in aceeasi zona in care mai multe seisme cu magnitudini de 5,6-6,3 grade au avut loc in zilele de 7 si 11 octombrie. Bilantul seismelor din 7 octombrie a ajuns la aproximativ 2400 de victime.

Sursa foto: EMSC

Seismul s-a produs la ora 3h36min UTC (ora locala 8h06min). Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro–Mediteranean, epicentrul seismului a fost localizat la 29 km Nord-Nord-Vest de orasul Herat, capitala provinciei Herat din Nord-Vestul Afganistanului.
Seismul s-a produs la adancimea de 7 km si a avut magnitudinea de 6,3 grade pe scara bazata pe moment seismic. Seismul a fost urmat de o replica moderata cu magnitudinea mb 5,6 (magnitudinea moment 5,4) care a avut loc la ora 3h56min UTC (ora locala 8h26min), precum si de alte replici mai slabe.
Cutremurul a fost resimtit puternic in provincia Herat din Vestul Afganistanului. Miscarea seismica a mai fost resimtita in Estul Iranului si in Turkmenistan. In urma seismului, cel putin 2 oameni au murit si cel putin 150 de persoane au fost ranite in localitatile rurale din zona epicentrala.

Sorin

The author Sorin