close
Cutremure in lume

Cutremur moderat cu magnitudinea de 5,4-5,8 grade in Marea Caspica-Azerbaidjan

Un cutremur moderat, cu magnitudinea moment de 5,4 grade (magnitudinea locala 5,7-5,8), s-a produs in ziua de luni, 3 iulie, in Marea Caspica, in apropiere de zona de coasta din Azerbaidjan.

Sursa foto: EMSC

Seismul a avut loc la ora 20h01min UTC (ora locala 0h01min a zilei de 4 iulie). Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, de Institutul International de Inginerie a Cutremurelor si Seismologie-Centrul National al Retelei Seismice de banda larga din Iran si de Centrul Seismologic Iranian din cadrul Institutului de Geofizica al Universitatii din Teheran, epicentrul miscarii seismice a fost localizat in Marea Caspica, in apropierea zonei de coasta a provinciei azere Khachmaz.
Seismul s-a produs la adancimea de 35 km si a avut magnitudinea de 5,4 grade pe scara bazata pe moment seismic (magnitudinea locala 5,7-5,8).
Miscarea seismica a fost resimtita in Azerbaidjan, inclusiv in capitala Baku. De asemenea, cutremurul a mai fost resimtit in regiunea nord-est caucaziana, precum si i n Georgia. Nu s-au inregistrat pagube semnificative.

Sorin

The author Sorin