close
Cutremure Romania

Cutremur moderat cu magnitudinea de 4,7 grade in Banat (judetul Arad)

Un cutremur moderat, cu magnitudinea locala ML de 4,7 grade, s-a produs in seara zilei de luni, 22 mai, in Banat, judetul Arad.

Sursa foto: INCDFP

Seismul a avut loc la ora locala 20h46min42sec (17h46min42sec UTC). Potrivit datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, epicentrul seismului a fost localizat in zona ARAD-LIPOVA, la 18 km Sud-Est de municipiul Arad, judetul Arad (46,09 grade latitudine Nordica, 21,52 grade longitudine Estica).

Sursa foto: EMSC

Cutremurul s-a produs la adancimea de 12,9 km si a avut magnitudinea ML de 4,7 grade pe scara Richter. Intensitatea maxima a fost de VI grade pe scara Mercalli.
Miscarea seismica a fost resimtita intens in judetul Arad, in special in zona ARAD-LIPOVA. De asemenea, cutremurul a fost resimtit pe arie extinsa in Transilvania, in judetele Alba, Salaj si Cluj (inclusiv in municipiul Cluj-Napoca). Miscarea seismica a mai fost resimtita la Aiud (Alba) si Zalau (Salaj), precum si in judetul Hunedoara (inclusiv la Deva).
Cutremurele din judetul Arad fac parte din regiunea seismogena Banat, extinsa pana la Valea Muresului. La Nord de Valea Muresului se produc, de asemenea, cutremure crustale cu epicentre grupate in regiunea Crisana (pana in judetul Bihor).

Sorin

The author Sorin