close
Cutremure Romania

Cutremur crustal cu magnitudinea de 3,4 grade in Nordul Olteniei-zona Targu Jiu

Un nou cutremur crustal, cu magnitudinea ML de 3,4 grade, s-a produs in ziua de sambata, 22 aprilie, in Nordul Olteniei, la Nord-Vest de municipiul Targu Jiu (judetul Gorj). Seismul este parte din seria de replici a cutremurului cu magnitudinea ML 5,7 produs in Depresiunea Targu Jiu la 14 februarie.

Sursa foto: INCDFP

Seismul a avut loc la ora locala 10h06min59sec (7h06min59sec UTC ). Potrivit datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, epicentrul seismului a fost localizat in zona RUNCU-Depresiunea Targu Jiu, la 16 km Nord-Vest de TARGU JIU, judetul Gorj (45,14 grade latitudine Nordica, 23,11 grade longitudine Estica).


Sursa foto: EMSC

Cutremurul s-a produs la adancimea de 16,4 km si a avut magnitudinea ML de 3,4 grade pe scara Richter. Intensitatea maxima a fost de III grade in zona epicentrala. Seismul a fost urmat de mai multe replici slabe.
Miscarea seismica a fost resimtita in judetul Gorj, in special in mai multe localitati din Depresiunea Targu Jiu. De asemenea, cutremurul a fost resimtit si in Depresiunea Petrosani (judetul Hunedoara).

Sorin

The author Sorin