close
Cutremure in lume

Cutremure moderate cu magnitudini de 5,3-5,5 grade in zona de fractura Owen (Nord-Vestul Oceanului Indian)

3 cutremure moderate, cu magnitudini moment de pana la 5,3-5,5 grade, s-au produs in ziua de luni, 3 aprilie, in zona de fractura Owen din Nord-Vestul Oceanului Indian.
Primul seism a avut loc la ora 21h34min UTC (ora locala 0h34min a zilei de marti, 4 aprilie, in Yemen). Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, epicentrul seismului a fost localizat in zona de fractura Owen, la cca. 320 km Nord-Est de coastele Yemenului.


Sursa foto: EMSC

Seismul s-a produs la adancimea de 10 km si a avut magnitudine mb de 5,1 grade (magnitudinea 5,5 pe scara bazata pe moment seismic).
Al doilea seism s-a produs la ora 21h44min UTC (ora locala 0h34min a zilei de marti, 4 aprilie, in Yemen). Epicentrul seismului a fost localizat tot in zona de fractura Owen, la cca. 320 km Nord-Est de coastele Yemenului (in Nord-Vestul Oceanului Indian).

Sursa foto: EMSC

Seismul s-a produs la adancimea de 10 km si a avut magnitudinea de 5,5 grade pe scara bazata pe moment seismic.
Al treilea seism s-a produs la ora 22h00min UTC (ora locala 1h00min a zilei de marti, 4 aprilie, in Yemen). Epicentrul seismului a fost localizat tot in zona de fractura Owen, la cca. 320 km Nord-Est de coastele Yemenului (in Nord-Vestul Oceanului Indian).

Sursa foto: EMSC

Seismul s-a produs la adancimea de 10 km si a avut magnitudinea de 5,3 grade pe scara bazata pe moment seismic.
Miscarile seismice au fost resimtite slab in zona de coasta a Yemenului.

Sorin

The author Sorin