close
Cutremure in lume

Cutremur puternic cu magnitudinea de 6,5 grade in Hindu Kush, Nord-Estul Afganistanului


Un cutremur puternic, cu magnitudinea moment de 6,5 grade, s-a produs in ziua de marti, 21 martie, in muntii Hindu Kush (Nord-Estul Afganistanului).

Sursa foto: EMSC

Seismul a avut loc la ora 16h47min UTC (ora locala 21h17min). Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, epicentrul seismului a fost localizat intr-o zona muntoasa din Nord-Estul Afganistanului, la 42 km Sud-Sud-Est de orasul Jurm.
Cutremurul s-a produs la adancimea de 193 km si a avut magnitudinea de 6,5 grade pe scara bazata pe moment seismic.
Miscarea seismica a fost resimtita pe arie larga in Afganistan (inclusiv in capitala Kabul, aflata la 278 km Sud-Vest de epicentru), Pakistan (inclusiv in capitala Islamabad, aflata la 365 km Sud-Est de epicentru), India (inclusiv in capitala New Delhi, aflata la 1038 km Sud-Est de epicentru), Tadjikistan (inclusiv in capitala Dushanbe, aflata la 298 km Nord-Vest de epicentru) si Uzbekistan.
Cel putin 13 oameni au murit in urma seismului, care a provocat distrugeri in special in mai multe sate din apropierea epicentrului. Distrugeri au fost semnalate si in Pakistan. De asemenea, in zonele de munte s-au produs alunecari de teren, care au blocat mai multe drumuri in partea nordica a Pakistanului.

Sorin

The author Sorin