close
Cutremure in lume

Cutremur moderat cu magnitudinea de 5,2 grade in Nord-Vestul Iranului

Un cutremur moderat, cu magnitudinea moment de 5,2 grade (magnitudinea locala 5,2-5,4 ), s-a produs in ziua de joi, 16 martie, in Nord-Vestul Iranului.

Sursa foto: EMSC

Seismul a avut loc la ora 11h47min UTC (ora locala 15h17min). Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean si de Centrul Seismologic Iranian din cadrul Institutului de Geofizica al Universitatii din Teheran, epicentrul miscarii seismice a fost localizat in provincia Azerbaidjan de Vest din Nord-Vestul Iranului, la Nord-Vest de Tabriz (la 18 km Est-Sud-Est de orasul Khowy).
Cutremurul s-a produs la adancimea de 52 km si a avut magnitudinea de 5,2 grade pe scara bazata pe moment seismic (magnitudinea locala 5,2-5,4).
Miscarea seismica a fost resimtita in Nord-Vestul Iranului dar si in Armenia, inclusiv in capitala acesteia, orasul Erevan.
La inceputul anului, doua cutremure moderate, cu magnitudini moment de 5,8 si, respectiv, 5,9 grade, s-au produs in zona orasului Khow, in zilele de 18 si 28 ianuarie. Seismul din 28 ianuarie a provocat distrugeri locale si mai multe victime.
In toamna anului trecut alte doua cutremure moderate s-au produs in aceeasi zona, la 21 septembrie 2022 (magnitudine moment 5,1) si la 5 octombrie 2022 (magnitudine moment 5,6).

Sorin

The author Sorin